Poruke zahvalnosti Bosanaca koji se vakcinišu u Beogradu: Hvala vam do neba!

22
F.V.
Poruke zahvalnosti Bosanaca koji se vakcinišu u Beogradu: Hvala vam do neba!
Foto: EPA-EFE / Vakcinacija u Beogradu

Na Beogradskom sajmu se odvija vakcinacija stranih državljana protiv koronavirusa, a, kako su ranije prenijeli mediji, većinom se u redovima mogu vidjeti građani iz susjednih zemalja, pogotovo iz Bosne i Hercegovine.

I danas su gužve na graničnim prijelazima iz Bosne i Hercegovine prema Srbiji. Zajedno sa Bosancima, država Srbija vakciniše migrante i izbjeglice, a po čemu su, kao je jučer objavio AP, prvi u Evropi.

Podsjetimo, kada se ode na portal e-Uprave, putem koje se u Srbiji vrši prijava za vakcinaciju protiv koronavirusa, postoji opcija "strani državljanin bez boravka u Republici Srbiji", za koju je, osim ličnih podataka, potrebno navesti i broj mobilnog telefona iz Srbije. To su iskoristili mnogi građani naše zemlje, koji su dobili svoje termine za vakcinaciju u Beogradu i to vakcinom AstraZeneca.

Među onima koji su u Beogradu radi vakcinacije su i oni koji su došli jer su čuli da je ove sedmice u toku imunizacija i bez prethodnog zakazivanja, prenijela je ranije Anadolija.

Građani Bosne i Hercegovine imaju samo riječi hvale za Beograd, građane Srbije, koji su, na koncu, platili te vakcine, a posebno zdravstveno osoblje.

Prof. dr. spec. Lana Lekić, doktorica farmaceutskih nauka, vanredna profesorica na Farmaceutskom fakultetu i Fakultetu zdravstvene njege u Sarajevu, marketing menadžerica, jedina licencirana edukatorica za masažu beba i djece u BiH, dizajnerica, ljubiteljica šivanja, potpredsjednica ženskog "Lions Kluba", objavila je na svome Instagram profilu "Mama Lana" poruke koje građani naše zemlje ostavljaju u knjizi utisaka nakon vakcinacije u Beogradu.

"Ne mogu da vjerujem još uvijek. Bosanci se vakcinišu u Srbiji, jer levati u BiH nisu sposobni nizašto. Hvala do neba", navodi se u poruci koju potpisuju "komšije iz Tuzle".

"Ovo je za svaku zahvalu. Veliki zagrljaj", napisala je Lana iz Sarajeva.

Ovo su još neke od poruka koje su ostavili naši zemljaci:

"Svaka čast. Sarajevo";

"Velika hvala. Sarajevo";

"Svaka čast. BiH";

"Svaka čast na organizaciji, hvala";

"Hvala državi Srbiji, svaka čast";

"BiH vam zahvaljuje"

"Savršeno organizovano"

"Bravooooo"...

Eto, dragi moji, drage moje, kada vam ovdašnji "lideri" idući put počnu mahati svojim patriotizmima i tobožnjom brigom, umjesto šamara, zalijepite im ovaj link...

On je, onako simbolično, dovoljan za sve što se ima reći o ovdašnjim politikama i liderima.

Građanima Beograda i Srbije nadasve hvala na pokazanoj ljudskosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije