Velike gužve na graničnim prijelazima: Građani BiH na vakcinaciji u Beogradu

8
Radiosarajevo.ba
Velike gužve na graničnim prijelazima: Građani BiH na vakcinaciji u Beogradu
BIHAMK / Kolona vozila na graničnom prijelazu

Povoljni vremenski uslovi danas pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. No, na graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila. 

Posebna je gužva na izlazu iz Bosne i Hercegovine, na graničnim prijelazima Rača i Karakaj. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BiHAMK-a

Podsjećamo, vlasti Srbije pozvale su sve da dođu i prime vakcinu bez uvjeta o mjestu prebivališta i državljanstvu. Svi koji ovaj vikend dođu u Beograd, primit će vakcinu AstraZeneca.

Kada se ode na portal e-Uprave, putem koje se u Srbiji vrši prijava za vakcinaciju protiv koronavirusa, postoji opcija "strani državljanin bez boravka u Republici Srbiji", za koju je, osim ličnih podataka, potrebno navesti i broj mobilnog telefona.

Ovu mogućnost su iskoristili mnogi građani Bosne i Hercegovine, koji su dobili svoje termine za vakcinaciju u Beogradu i to vakcinom AstraZeneca. 

Za prelazak granice potreban je važeći bh. pasoš, a negativan PCR test nije potreban.

U Beogradu je organizovana i imunizacija privrednika i njihovih zaposlenih iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, ali i Albanije. 

Za svrhu vakcinisanja radnika firmi iz regiona, Privredna komora Srbije je obezbijedila 10.000 vakcina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije