Poruka logoraša Milanoviću: 'Zna se ko su izvršioci UZP-a, ti ne spominji Bošnjake'

16
Radiosarajevo.ba
Poruka logoraša Milanoviću: 'Zna se ko su izvršioci UZP-a, ti ne spominji Bošnjake'
Foto: Arhiv/EPA-EFE / Logoraši Heliodrom/Zoran Milanović

Udruženje logoraša koji su dane, mjesece i godine proveli u kazamatima tzv. Hrvatske republike Herceg-Bosne oglasilo se saopćenjem za javnost povodom izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Milanović je, podsjećamo, u izjavama rekao da su Hrvatska i HVO zaslužni za to što je Bosna i Hercegovina slobodna zemlja, a da im iz naše zemlje konstantno dolaze negativne izjave i karakterizacije o hrvatskoj ulozi tokom agresije na BiH.

Udruženje logoraša ističe da niko Hrvatsku ne karakteriše kao zločinca, već isključivo pojedine političke vođe iz tog perioda.

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

Saopćenje logoraša prenosimo u cijelosti:

Predsjedniče Republike Hrvatske Milanoviću,

u gornjem naslovu ne obraćamo Vam se sa poštovani, cijenjeni i sl. jer Vi to ne zaslužujete. Vi kažete da Sarajevo nastupa drsko i pokvareno i sami svojoj Hrvatskoj i građanima Hrvatske tovarite na leđa stigmu zločinaca. Niko iz Bosne i Hercegovine Vašoj Hrvatskoj ne spočitava kako je zločinac. Loša politika Franje Tuđmana, vrlo često tokom rata bila je zločinačka i zbog toga je u Haškom tribunalu presuđena za Udruženi zločinački poduhvat zajedno sa vodstvom svog projekta u pokušaju tzv. Herceg Bosne.

Ako ne pamtite da Vas podsjetimo, personalno su u presudi pobrojani Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko za izvršioce tog nedjela. Mi bivši logoraši tzv. Herceg Bosne uvijek smo govorili i govoriti ćemo da presuda za UZP nije, ne može i nikada neće biti presuda Hrvatima već jednoj zloj i naopakoj politici u vremenima koje su kreirali zločasti ljudi.

Za Vas zaista vrijedi stara izreka: ”čega se pametan stidi time se budala ponosi”. U aktuelnom vremenu Vi sijete sjeme starog/novog zla i svojom politikom za interese svog ljubimca Dodika i drugih bjelosvjetskih ublehaša i jarana želite sve učiniti da Bosna i Hercegovina bude izbrisana sa mape i pod cijenu da svoje građane uvalite u novi problem. Malo morgen Zoki.

Biti osuđen za UZP i uz to odbraniti Bosnu i Hercegovinu nekako se ne slaže Predsjedniče. Znamo mi jako dobro što je dogovoreno u Karađorđevu između Franje i Slobe, a potom po njihovom nalogu u Gratzu 1992. godine između Bobana i Karadžića. Predlažemo Vam da dođete u Mostar početkom juna/lipnja kada veterani HVO obilježavaju ”Lipanjske zore” kao vitešku realizaciju dogovora iz Gratza.

Od prvog dana svog predsjednikovanja Hrvatskom, kako na unutranjem tako i vanjskom planu, djelujete kao najveća svađalica zbog koje Vam se svi smiju u domovini i inostranstvu, pa na Vaš račun prave šprdnje u stilu da ste jutros ”na bijelom i sl”. Nas bivše logoraše Mostara uopće ne interesira da li ste na bijelom, nego što radite.

Sve radite loše i uništavate rejting Hrvatske kojeg je sa mukom u svijetu deset godina gradio Vaš prethodnik i prijatelj Stjepan Mesić kojem ne možete ni cipele čistite, a kamoli biti državnikom. Sve činite da Hrvatsku vratite u vrijeme kada su u svijetu govorili da sa hrvatske dalekovidnice (HTV) možete čuti samo jednu jedinu tačnu vijest koja se zove vremenska prognoza. Srećom Hrvatska ima mnogo pametnog svijeta pa Vam to neće poći za rukom.

Naš savjet je dok Vam još traje mandat da ne pominjete Bosnu i Hercegovinu jer tamo po Vama žive 'prljavi i smrdljivi Bošnjaci koji ne znaju koristiti sapun, a kamoli parfem, koji su drski i pokvareni i zašto da imate želučane probleme zbog Bosne i Hercegovine i mrskih Bošnjaka'. Time ćete sebe i svekoliku javnost u BiH i Hrvatskoj učiniti sretnim. Na narednim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Bošnjaci iz BiH sa putovnicom susjedne R Hrvatske glasati će za kandidata HDZ-a jer ste ih Vi iznevjerili ovaj put.

I na kraju zaključujemo ”Zorane ,ti ništa ne znaš o Bosni i Hercegovini, sjedi jedan", navodi se u saopćenju logoraša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije