Porezni obveznici u FBiH da ne dolaze u urede Porezne uprave

Radiosarajevo.ba
Porezni obveznici u FBiH da ne dolaze u urede Porezne uprave
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Porezna uprava FBiH

Porezna uprava Federacije BiH ponovo poziva porezne obveznike da poštuju preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te da, u cilju provođenja mjera zaštite na radu i suzbijanja širenja novog soja koronavirusa (COVID-19), ne dolaze u prostorije Porezne uprave i da izbjegavaju čekanje u redovima.

"Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava FBiH je smanjila broj osoba koja istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru kako bi se obezbijedila međusobna udaljenost lica od najmanje jedan metar", saopćili su iz Porezne uprave FBiH.

Mole porezne obveznike da poštuju ovu preporuku, te da u prostorijama organizacionih jedinica Porezne uprave istovremeno ne bude više od tri porezna obveznika.

Podsjećaju da je rok za predaju poreznih prijava produžen do 15. aprila.

"Pozivaju se porezni obveznici da porezne prijave dostavljaju elektronski, faksom ili putem pošte, a da originalne porezne prijave dostave naknadno nakon prestanka proglašenog stanja nesreće u Federaciji BiH. Apelujemo da se porezni obveznici pridržavaju radnog vremena sa strankama koje je u ovim uslovima određeno od 8 do 12 sati", navode iz Porezne uprave.

Od onih koji dođu traže da se pridržavaju svih preporuka kriznih štabova ministarstava zdravstva, kao i zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH. Preporuke su postavljene u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave.

"Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika", istakli su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije