Poraženi Dodik priznao da nisu uspjeli: "Morat ćemo se prijaviti na ove lokalne izbore"

9
Radiosarajevo.ba
Poraženi Dodik priznao da nisu uspjeli: "Morat ćemo se prijaviti na ove lokalne izbore"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Lider SNSD-a, predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Rs Milorad Dodik izjavio je da zbog procedura izborni zakon ovog entiteta neće stupiti na snagu u narednih mjesec dana i da će se morati prijaviti na ove lokalne izbore, ali da postoji i način da se izbori održe na proljeće.

"Nismo uspjeli u rokovima, morat ćemo se prijaviti na ove lokalne izbore čekajući da vidimo sudbinu našeg zakona. Vjerovatno ćemo u iznudici prihvatiti izlazak na izbore. Ali ako to bude moguće, prebacićemo se na primjenu našeg zakona, koji propisuje da prestaju da važe prava da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u Rs-u sprovodi izbore", rekao je poraženi, samoproglašeni laktaški vožd.

Potom se nemušto počeo "politički koprcati", kazavši da su za dvije godine i opšti izbori, koje će RS sprovesti po svom zakonu: "Postoji, doduše, i drugi način – da napravimo opstrukciju i sačekamo usvajanje našeg zakona pa izbore održimo na proljeće. Ne bi bio prvi put da se izbori odgode", rekao je Dodik za Politiku.

Heroji nacije: Spektakularan doček za reprezentativce Gruzije nakon odličnog debija na EURO-u

Heroji nacije: Spektakularan doček za reprezentativce Gruzije nakon odličnog debija na EURO-u

Dodik, kome se kao sudi pred Sudom BiH za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, na pitanje da li zna kako će se završiti taj sudski proces, zakukao je kako se "samo Srbima presuđuje masovno, a drugima na nivou karikature".

"To je nelegalni inkvizicijski sud, na koji odlazim kako bih pokazao njegov besmisao. Moje i finansije moje porodice provjeravali su u 48 zemalja svijeta, gledali su svaki račun, čak i one za hotel. I sve se svelo na to da mi sude zato što ne poštujem Schmidta", zaključio je Dodik u, zanimljivo, besjedi u kojoj nije spominjao otcjepljenje Rs-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije