Ponoćni protest ispred policijske stanice u Srebrenici zbog hapšenja muškaraca koji su pucali

9
Radiosarajevo.ba
Ponoćni protest ispred policijske stanice u Srebrenici zbog hapšenja muškaraca koji su pucali
Foto: Printscreen / Svešetenik Mlađenović sa okupljenim Srbima

U Srebrenici ispred policijske stanice malo prije ponoći u nedjelju navečer, 7. januara, okupili su se  lokalni Srba sa zahtjevom da se na slobodu puste dvojica uhapšenih koji su osumnjičeni da su pucali iz vatrenog oružja dok su prolazili pored kuće bošnjačkog povratnika u Potočarima uoči pravoslavnog Božića.
 
Portal Istraga je objavila i snimak s proteste na kojem se vidi lokalni sveštenik Srpske pravoslavne crkve (SPC) Aleksandar Mlađenović koji je govori da su počeli "pregovori", nakon što su Goran Aleksić i Nikola Grujičić su privedeni u policijsku stanicu.

Okupljenim Srbima ispred Policijske stanice u Srebrenici pridružio se i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić i njegov zamjenik Momčilo Cvjetinović.

"Građani Srebrenice su došli ovdje da pruže podršku privedenim momcima. Momci su nevino privedeni pod optužbom da su kršili javni red i mir, što oni svakako nisu učinili. I utvrđeno je da nisu. Ovo je kontinuitet kršenja vjerskih sloboda i prava srpskog naroda u Srebrenici", rekao je Aleksandar Mlađenović.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Podsjetimo, Policijska uprava Zvornik saopćila je da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe iniciјala G. A. i N. G. iz Srebrenice zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo "Izazivanje opće opasnosti“.

U subotu, 5. januara, prilikom prolaska kolone vozila pucano je kraj bošnjačkih kuća u Potočarima, a u petak, 4. januara, desio se incident u Vlasenici kada su prilikom prolaska kolone vrijeđani bošnjački povratnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije