Srebrenica: Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kroz Potočare

6
Radiosarajevo.ba
Srebrenica: Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kroz Potočare
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Policijska uprava Zvornik oglasila se u nedjelju, 7. januara sa saopštenjem za javnost, a u vezi sa jučerašnjim provokacijama bošnjačkih povratnika u Srebrenici.

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali su i uhapsili dvije osobe iniciјala G.A. i N.G. iz Srebrenice zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo "Izazivanje opće opasnosti“. 

"Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su i Postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, opština Srebrenica došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N.G. upravljalo navedenim vozilom", navodi se u saopćenju. 

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

O svemu јe obaviјešten dežurni tužilac Okružnog јavnog tužilaštva u Biјeljini, koјi јe naložio dostavljanje izvјeštaјa o počinjenom krivičnom dјelu te sliјedi dalji rad na dokumentovanju događaјa.

"Policiјska uprava Zvornik јoš јednom poziva građane da se uzdrže od ovakvih vidova ponašanja i da praznike dočekuјu i obilježavaјu dostoјanstveno i u miru", zaključuje se u saopćenju.

Nova provokacija: Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS pucano ispred kuća povratnika u Potočarima!

Nova provokacija: Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS pucano ispred kuća povratnika u Potočarima!

Podjsetimo, nakon što smo jučer svjedočili snimku iz Vlasenice kada je, uoči pravoslavnog Božića kolona automobila prošla ispred kuće jednog povratnika dok iz prvog automobila trešti 'ustajte balije', novi horor zabilježen je u Potočarima...

I ovu provokaciju su snimile nadzorne kamere, a desila se kao i ona u Vlasenici, jučer, uoči pravoslavnog Božića, 6. januara.

Naime, iz kombija koji je bio u koloni vozila pod pratnjom MUP-a RS pucano je iz vatrenog oružja u trenucima dok su vozila prolazila pored kuća bošnjačkih povratnika u Potočarima kod Srebrenice.

Sve se desilo povodom pravoslavnog Božića kada su lokalni Srbi u subotu popodne vozilima paradirali na relaciji Bratunac-Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije