Ponoćni protest ispred policijske stanice u Srebrenici zbog hapšenja muškaraca koji su pucali

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Fatalne greske Dejtona

Najvece greske Dejtona su aparthejd, nepravda, nedostatak vladavine prava, autoritativnost, etnoteritorzacija, podjela drustva po laznim velikodrzavnim etnijama susjeda, komplikovan sistem vladanja, prepun blokada i konsenzusa. Decentralizovana drzava prazna ljustura. Rasturena Republika i preneseno republikanstvo na nize nivoe vlasti, asimetrija. Ljudska prava nisu na drzavnom nivou. Gradjani i Ostali su neravnopravni sa ‘etnijama’. Demokratija zamijenjena etnokratijom po modelu XIX vijeka. Sve je nakalemljeno na mantre o “konstutivnim narodima”, kao da je BiH visenacionalna, sastavljena drzava. Bosne je bilo prije Dejtona, AVNOJa, Kraljevine SHS, Berlinskog kongresa, dolaska Osmanlija, otkrica Amerike. BiH nema narode i teritorije susjednih drzava! Bosna nije multinacionalna, multietnicka ni sastavljena drzavna zajednica kao Ju. Upravo taj narativ Bosne kao “Jugoslavija u malom” je matrica za rastakanje BiH.

Zagorac

Vidi vidi, nacelnik i vnago organizovao proteste. Gdje to ima da vodeca politika protestvuje protiv svoje policije i sudstva? Sem u blentitetu.

NAM

Najvece greske Dejtona su aparthejd, nepravda, nedostatak vladavine prava, autoritativnost, etnoteritorzacija, podjela drustva po laznim velikodrzavnim etnijama susjeda, komplikovan sistem vladanja, prepun blokada i konsenzusa. Decentralizovana drzava prazna ljustura. Rasturena Republika i preneseno republikanstvo na nize nivoe vlasti, asimetrija. Ljudska prava nisu na drzavnom nivou. Gradjani i Ostali su neravnopravni sa ‘etnijama’. Demokratija zamijenjena etnokratijom po modelu XIX vijeka. Sve je nakalemljeno na mantre o “konstutivnim narodima”, kao da je BiH visenacionalna, sastavljena drzava. Bosne je bilo prije Dejtona, AVNOJa, Kraljevine SHS, Berlinskog kongresa, dolaska Osmanlija, otkrica Amerike. BiH nema narode i teritorije susjednih drzava! Bosna nije multinacionalna, multietnicka ni sastavljena drzavna zajednica kao Ju. Upravo taj narativ Bosne kao “Jugoslavija u malom” je matrica za rastakanje BiH. ka Fatalne greske Dejtona Amerika nikako upamet. Podilazi krizarima.

Srbi su pogani psi.

Djecu vam ****no lipsanu nestat će te .Sve je to naša Bosna KARPATSE svinje pogane

Tito

Dok se god budu uplitqli vjerski sluzbenici u politiku,nema ovde dobra. Tuga kakvi sve likovi uzimqju sebi za pravo da istjerzju pravdu po svom nahođenju.

koke

***

SFRJUGOSLOVEN AMERIKANAC

***

Error

Da li su -momci- krivi ili ne to ce da odluci ko treba da odluci.A to sto protestiraju kao vlast treba da se zapitaju u vlasti rs-a posebno bosnjacki clanovi i da ih sankcionisu na drzavnom nivou.Cudno da se za neki dio dejtonskog sporazuma drze ko pijan plota a da aneks sedam i ustav poricu.znaci da su podobni a ne sposobni da vode entitet i prema tome ustavni sud treba da reaguje jer se samo ovim cinom krsi vise clanova ustava mislim da se treba osnovati pravni tim koji ce se baviti ovim fasistima i da im se odredjuju uslovne i novcane kazne te zabrana kandidature na izborima.

Error

Lijepe riječi su ukras!

/ Najnovije