Pozdrav ministra Lukača specijalcima na Jahorini: Pomaže Bog, junaci!

11
F. V.
Pozdrav ministra Lukača specijalcima na Jahorini: Pomaže Bog, junaci!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vježbe MUP-a RS na Jahorini

Na Jahorini je u toku Taktičko-pokazna vježba u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i žandarmerije RS.

Helikopter, oklopna vozila, veliki broj policajaca nalazi se na olimpijskoj planini.

Vježbu prati veliki broj novinara, ekipa portala Radiosarajevo.ba, kao i avion EUFOR-a, koji je nekoliko puta nadlijetao Jahorinu.

Na početku vježbe, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač pripadnike Specijalne jedinice i Žandarmerije pozdravio sa riječima:

“Pomaže Bog, junaci”.

Nakon nekoliko sekundi stigao je odgovor:

“Bog ti pomogao”.

Podsjetimo, ekipa portala Radiosarajevo.ba na Jahorini je snimlia i avion EUFOR-a koji nadgleda vježbu MUP-a RS koja se održava u blizini hotela Dva javora.

Vježbe MUP-a RS na Jahorini - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Vježbe MUP-a RS na Jahorini nadgleda EUFOR

Novinare je zanimalo da Lukač komentirao avione EUFOR-a iznad Jahorine, koji su pet, šest puta nadletjeli iznad olimpijske ljepotice.

"Mislim da nema potrebe da EUFOR-ov avion ovo nadgleda i da se vidi šta se dešava. Oni su trebali da se najave. Nije bilo potrebe da to rade, jer ovdje s nama ima predstavnika EUFOR-a", dodao je Lukač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije