EUFOR poslao avion da nadgleda vježbu MUP-a RS na Jahorini

5
F. V.
EUFOR poslao avion da nadgleda vježbu MUP-a RS na Jahorini
FOTO: Radiosarajevo.ba / Vježbu MUP-a RS nadgleda EUFOR, prisutvuje i Dragan Lukač

Taktičko-pokazna vježba u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održava se danas u na Jahorini i u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada.

Na Jahorini se nalazi i reporterska ekipa portala Radiosarajevo.ba, gdje policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvode vježbu sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Avion EUFOR-a - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Avion EUFOR-a

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Na Jahorinu je stigao i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je dao izjavu brojnim novinarskim ekipama iz cijele Bosne i Hercegovine koje prate vježbu za koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao da je provokacija.

EUFOR došao na Jahorinu - undefined

Foto: F. V. / Radiosarajevo.ba: EUFOR došao na Jahorinu

Ekipa portala Radiosarajevo.ba na Jahorini je snimlia i avion EUFOR-a koji nadgleda vježbu MUP-a RS koja se održava u blizini hotela Dva javora.

"MUP RS je održao dvije paralelne vježbe, jedna je na Jahorini, a druga u Mrkonjić Gradu. Ove vježbe su ranije planirane. Jahorina je jedno vekliko gradlište i turistički potencijal RS. Otvorit ćemo danas stanicu policije na Jahorini. Današnja vježba nema nikakve veze s bilo kakvom provokacijom, niti sa trenutnom političkom situacijom", kazao je novinarima ministar MUP-a RS Dragan Lukač.

Novinare je zanimalo da Lukač komentirao avione EUFOR-a iznad Jahorine, koji su pet, šest puta nadletjeli iznad olimpijske ljepotice.

"Mislim da nema potrebe da EUFOR-ov avion ovo nadgleda i da se vidi šta se dešava. Oni su trebali da se najave. Nije bilo potrebe da to rade, jer ovdje s nama ima predstavnika EUFOR-a", dodao je Lukač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije