Policija Brčko o napadu na novinara Mirzu Derviševića: "Još nismo otkrili napadača"

3
Radiosarajevo.ba
Policija Brčko o napadu na novinara Mirzu Derviševića: "Još nismo otkrili napadača"
Foto: Facebook / Pretučen novinar Mirza Dervišević

Policija Brčko distrikta potvrdila je da još nije otkriven napadač na novinara Mirzu Derviševića, koji je u ovom gradu pretučen u subotu, 19. augusta u večernjim satima.

Kako pišu Nezavisne novine, iz policije kažu da su danas, 23. augusta, o ovom napadu proslijedili izvještaj brčanskom tužilaštvu.

"Prema Zakonu o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, ali i procedurama o postupanju ovlaštenih službenih lica i tužilaca u krivičnim istragama, Policija nije imala obavezu odmah dostaviti službeni izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH već u zakonom utvrđenom periodu od sedam dana, što je i učinjeno današnjim danom, kada je Tužilaštvu Brčko distrikta BiH upućen izvještaj sa svom dokumentacijom o do sada preduzetim mjera i radnjama", kažu za Nezavisne novine iz brčanske policije.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Dodaju da su odmah po zaprimljenoj prijavi od 19. augusta, o događaju usmeno putem telefona obavijestili postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

"Policija Brčko distrikta BiH u vezi s ovim krivičnim djelom preduzima hitne istražne radnje na utvrđivanju svih činjenica i identifikaciji nepoznatih lica koja su počinila ovo krivično djelo", rečeno je iz policije.

Podsjetimo, sumnja se da je napadač na Derviševića imao i pomagača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije