COVID timu Opće bolnice pridružile se tri ugledne doktorice

3
Radiosarajevo.ba
COVID timu Opće bolnice pridružile se tri ugledne doktorice
Foto: Opća bolnica / Proširenje COVID tima

COVID timu Opće bolnice  "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo  javljaju se istaknuti zdravstveni profesionalci  i nude  svoju stručnu pomoć. 

Od jutros,  ovaj tim je pojačan s tri istaknute profesorice  i to sa prof. dr. Nadom Koluder-Ćimić i prof. dr. Sajmom Dautović, infektolozima i nekadašnjim šeficama Infektivne klinike Kliničkog centra Sarajevo te sa prof. dr. Ljiljanom Lilom-Oruč, psihijatrom, koja želi  da svojim radom pomogne pacijentima  smještenim u izolatorij. 

Sve tri uvažene profesorice su i članice Senata Opće bolnice, a njihovo  znanje i  dugogodišnje kliničko iskustvo  će pomoći COVID timu da osigura  kvalitetno liječenje  i  zbrinjavanje pacijenata.  

"U ime  Opće bolnice nekadašnjim profesoricama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu srdačnu dobrodošlicu i zahvlanost za angažman je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktor ove zdravstvene ustanove, koji je i sam dio COVID tima", saopćeno je iz Opće bolnice. 

Inače, treći i četvrti sprat (Odjeljenja  za neurologiju te Odjeljenje za fizikalnu terapju) su prilagođeni  za COVIDodjel u kojem se liječe  lakše i srednje teškiCOVID pacijenti. 

Osoblje Opće bolnice trudi se da odgovori svim postavljenim zadacima, a njihov trud i rad pacijenti prepoznaju. U nastavku prenosimo  zapažanja  jedne  od pacijentica sa COVID odjela.

"Želim da se zahvalim Opštoj bolnici Izolatorij 4. sprat,  od prijemne ambulante do prijema na odjel. Svi doktori, medicinski tehničari i osoblje ljubazno i profesionalno. Vizite koje su svakih 2 sata, osoblje koje leti i boravi čitav dan u kombinezonima, maskama i nimalo laganim uslovima. A opet nasmijani i na usluzi. Kažu tu smo za vas, da vam pomognemo. U viziti je bio i direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović sa kolegama. Bez kamera naravno.Uslovi nisu lagani za osoblje, iznimno zahtjevni i mogu se mjeriti sa olimpijskom disciplinom. Duboki naklon i hvala vam. Vi ste pravi heroji i dokaz da je sve moguće kada želite i najvažnije znate šta radite. I drage kolege izdržite", naveli su iz Opće bolnice iskustvo pacijentkinje.

U drugom  dijelu Opće  bolnice   nastavljen je redovni rad  i operativni program kao i konsultativno specijalistička dijagnostika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije