Pojačan promet prema moru: Gužve na graničnim prijelazima Neum 1 i 2

Fena
Pojačan promet prema moru: Gužve na graničnim prijelazima Neum 1 i 2

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Prisika, Bijača, Zupci, Ivanica i Doljani, kao i u oba smjera na graničnim prijelazima Neum 1 i 2, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na većini putnih pravaca u BiH, a posebno na lokalnim izletištima.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog oštećenja dilatacione naprave na mostu na dionici A-1 Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije