Objavljena prognoza za oba dana vikenda: Za početak najavljuju kišu

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za oba dana vikenda: Za početak najavljuju kišu
U Bosni i Hercegovini jutros je na jugozapadu Bosne i u Hercegovini vedro, a u ostatku naše zemlje uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveru Bosne zabilježeni su lokalni pljuskovi i grmljavina. 

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Sokolac 15; Bugojno 16; Ivan Sedlo, Livno 17; Sarajevo 19; Gradačac, Srebrenica, Tuzla 20; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Sanski Most 21; Doboj 22; Trebinje 23; Mostar 24;

U Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno vedro. Prije podne kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini, uglavnom, umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 °C. 

U Sarajevu prije podne umjereno, a poslije podne pretežno oblačano vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 29 °C. 

U nedjelju, 12. augusta, u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima jugozapadne i jugoistočne Bosne. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 32 do 36 stepena.

U ponedjeljak, 13. augusta, pretežno vedro. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva i u večernjim satima ponegdje u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 30 do 36 stepeni.

U utorak, 14. augusta, u Krajini pretežno oblačno. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U prvom dijelu dana kiša i pljuskovi su mogući u Krajini. Poslije podne i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 29 do 35 stepeni. 

Biometeorološke prilike će biti povoljnije, osobito u Krajini, sjevernim i centralnim dijelovima zemlje zahvaljujući osvježenju u vidu padavina, nižih temperatura i sjevernog strujanja zraka. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će postepeno oslabiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije