BiH / U Tomislavgradu svečano otkriven spomenik Franji Tuđmanu

10. 08. 2018. u 16:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.

Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu: "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska".

Uime obitelji Tuđman spomenik je otkrio dr. Miroslav Tuđman, a uime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Svečanom otkrivanju spomenika nazočili su dr. Ivić Pašalić, ravnatelj zaklade "Dr. Franjo Nevistić", izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjedatelj Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi Hercegbosanske županije, Stipan Šarac i Petar Galić.

"Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod", navodi se u priopćenju.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, zaklada "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA