Pogledajte kako je bilo na obilježavanju Dana policije MUP KS: 'Specijalci zaslužuju svaku pohvalu'

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na obilježavanju Dana policije MUP KS: 'Specijalci zaslužuju svaku pohvalu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Naš portal na vježbi specijalne jedinice MUP-a KS

U bazi Sektora za policijsku podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u naselju Nahorevo, povodom proslave Dana policije 6. aprila, održana je vježba.

U vježbi su korištena i pirotehnička sredstva, a naglašeno je kako su učestvovali pripadnici Jedinice interventne policije, Jedinice operativne podrške i pripadnici Specijalne policijske jedinice.

Vježbi je prisustvovao i fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac, koji je snimio zanimljive kadrove. 

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Prisutnima se obratio i ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, koji je iskoristio priliku da se zahvali svima na dolasku te naglasio koliko je za MUP KS važan Dan policije.

Ministar Katica čestitao je Dan policije istakavši da je ovaj dan prilika da se istaknu dostignuti ciljevi i planovi policije, ali i da se prisjetimo svih policijskih službenika koji su časno i hrabro, noseći policijsku uniformu, dali svoje živote, kako za mir i slobodu naše zemlje, tako i za sigurnost naših građana.

"Policija Kantona Sarajevo, bez obzira na brojne izazove s kojima se trenutno suočava, odgovorno tvrdim, je jaka policija koja spremno odgovara svim sigurnosnim rizicima u Kantonu Sarajevo. Danas, sa ovog mjesta, želim poslati poruku svim građanima Kantona Sarajevo da razumijemo njihove strahove i bojazni kada se dese određena krivična djela, ali uvijek imajte na umu da možete računati na svoju policiju i da će policija učiniti sve da zaštiti vas i vašu imovinu, i da počinioce krivičnih djela dovede pred lice pravde.

Ovaj grad nikada nije bio i neće biti mjesto nesigurnog života. Ovo je grad heroj koji je hrabro i nepobijeđeno izašao iz najtežih situacija. Policija Kantona Sarajevo čuvat će i dalje ovaj grad, a u njega su dobrodošli svi oni koji žele osjetiti našu tradiciju, gostoprimstvo i duh Sarajeva. I njima ćemo pružiti potrebnu zaštitu i sigurnost i nikada nemojte sumnjati u nas," kazao je ministar Katica.

Nakon ceremonijalnog dijela, uslijedila je vježba u kojoj je simulirana situacija borbe protiv huliganske grupe.

"Momci koji su radili na vježbi zaslužuju svaku pohvalu", javlja naš fotoreporter.

Naš portal na vježbi specijalne jedinice MUP-a KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Naš portal na vježbi specijalne jedinice MUP-a KS

U prijepodnevnim satima, u subotu 6. aprila, delegacije predvođena ministrom Admirom Katicom  položile su cvijeće na spomen-obilježje ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću u sarajevskom naselju Alipašino Polje, te spomen-obilježju ubijenom policajcu Muhidinu Pivodiću u Reljevu.

Odana je počast i poginulim pripadnicima Prve brigade policije Stari Grad na Trgu oslobođenja, kao i spomen-obilježju pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene Lasta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije