MUP KS oduzeo još dva automobila: Vozači imali 21.000 KM neplaćenih kazni

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS oduzeo još dva automobila: Vozači imali 21.000 KM neplaćenih kazni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

Sarajevska policija u petak, 15. marta oduzela je dva automobila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

"U petak, 15. marta 2024. godine u 14,30 sati u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad, policijski službenici Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo 'Fiat Bravo', kojim je upravljao E.S., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 11.011,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja", saopćeno je iz MUP KS.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Bursać: Na žalost, sa Dodikom i neočetničkom ekipom, rat u BiH je itekako moguć!

Bursać: Na žalost, sa Dodikom i neočetničkom ekipom, rat u BiH je itekako moguć!

Istog dana, u 01,05 sati u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo "BMW", vlasništvo H.Z., a kojim je upravljao M.I., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.114,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila za počinjeni prekršaj iz člana 172. stav 5. istog Zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije