Sarajevska policija oduzela dva automobila: Jedan vozač vozio bez položene vozačke, drugom istekla

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oduzela dva automobila: Jedan vozač vozio bez položene vozačke, drugom istekla
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

Sarajevska policija proteklog vikenda oduzela je dva automobila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

"U subotu 9. marta 2024. godine u 1:15 sati u mjestu Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo "VW Polo", kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao H.I., rođen 1992. godine, nastanjen u Hadžićima", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.980,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

U nedjelju 10. marta 2024. godine u 10:10 sati u ulici Patriotske lige, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW“, kojim je bez važeće vozačke dozvole i sa nepripadajućim registarskim tablicama upravljao S.M., rođen 1982. godine, nastanjen u Hadžićima.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.592,10 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije