Pogledajte dolazak Milorada Dodika na Sud BiH: Stigli su i Košarac, Nešić...

23
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Milorada Dodika na Sud BiH: Stigli su i Košarac, Nešić...
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik ispred Suda BiH

U Sarajevu se danas, 22. maja, nastavlja suđenje predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću pred Sudom Bosne i Hercegovine. 

Prvo je u Sud Bosne i Hercegovine stigao pravni tim, kao i pristalice Milorada Dodika, mnogi su ostali da čekaju ispred zgrade Suda. Među njima su Staša Košarac i Nenad Nešić.

Podsjećamo, Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, a Dodik je visokog predstavnika stavio na spisak svjedoka. 

Sjajna Renate Graf: Pogledajte neke fotografije izložbe 'Sveto i profano'

Sjajna Renate Graf: Pogledajte neke fotografije izložbe 'Sveto i profano'

Suđenje u ovom predmetu počelo je čitanjem optužnice 5. februara, iako je ročište o priznanju krivice održano još 16. oktobra.

Na prethodnom suđenju, Tužilaštvo BiH je predstavilo Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kao dio svojih dokaza. Međutim, odbrana je ukazala da se radi o dijelu dokumenta koji je Tužilaštvo skinulo s internet stranice UN-a i prevelo na bosanski jezik.

Zbog toga je sutkinja Sena Uzunović zatražila od Tužilaštva BiH da dostavi dokument na engleskom jeziku, zajedno s prevodom na srpski jezik.

Danas se očekuje nastavak postupka, gdje će Tužilaštvo BiH nastaviti s iznošenjem dodatnih dokaza, uključujući dostavljanje traženih dokumenata u odgovarajućim verzijama jezika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije