Pogledajte dolazak Alise Mutap i njenog oca Zijada na suđenje u slučaju Dženan Memić

5
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Alise Mutap i njenog oca Zijada na suđenje u slučaju Dženan Memić
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap, Zijad Mutap

Nakon što je Apelaciono odjeljenje prije mjesec usvojilo žalbu i ukinulo prvostepenu presudu Suda BiH u predmetu 'Dženan Memić', naredne sedmice počinje pretres pred Apelacionim vijećem.

U Sudu BiH za danas je zakazan pretres na kojem će biti ponovljeno suđenje Alisi Ramić (bivša Mutap), Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Muameru Ožegoviću i Josipu Bariću.

Drugostepeni postupak vodit će se pred Apelacionim vijećem Suda BiH kojim će predsjedavati sudija Staniša Gluhajić.

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

"Ovo je ponovljeni postupak u kojem se terete za organizovani kriminal nakon ukidanja oslobađajuće presude za Alisu Ramić i ostale", izjavio je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Muriz Memić o novom suđenju: 'Alisa se dobro sjeća, da se toga ne sjeća!'

Muriz Memić o novom suđenju: 'Alisa se dobro sjeća, da se toga ne sjeća!'

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Pored ove pravne borbe, otac preminulog Dženana, Muriz Memić, vodi još jednu. Njega je Alisa Ramić tužila za klevetu, a prvo ročište održano je 11. aprila 2023. godine. Na tom ročištu je došlo i do verbalnog sukoba te prijetnji koje je uputio advokat Alise Ramić prema Ifetu Feragetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije