Muriz Memić otvoreno: 'Tužilaštvo BiH je govorilo istinu, neka se Alisa Mutap obrati novinarima'

8
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić otvoreno: 'Tužilaštvo BiH je govorilo istinu, neka se Alisa Mutap obrati novinarima'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

U Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica na kojoj se razmatrala žalba Tužilaštva BiH na oslobađajuću presudu u slučaju "Dženan Memić".

Nakon sjednice, prisutnima se obratio Muriz Memić.

"Moja očekivanja su da Apelaciono vijeće ukine presudu, jer Tužilaštvo BiH je sve iznijelo danas šta stoji u prvostepenoj presudi. Odmah da naglasim - Tužilaštvo je govorilo istinu, ja govorim istinu od početka.

Objavljene nove informacije: I mještani sela Zlot kreću u potragu za tijelom malene Danke (2)

Objavljene nove informacije: I mještani sela Zlot kreću u potragu za tijelom malene Danke (2)

Zatim je jednog od optuženih nazvao - lažovom.

"Hasan Dupovac, lažov ostaje lažov. Da podsjetim, Hasan Dupovac je meni 12. maja 2016. godine rekao da nosi novac da otkupi Renaulta. Tada se hvatao za džep pred svojom sekretaricom, pred Rešadom Hadžićem. Govorio je da nosi svoje pare da platim Renault Clia. Ja hoću da je saobraćajna nesreća, da ti više naplatiš", pričao je Muriz Memić okupljenim novinarima ispred Suda BiH.

Podvukao je da želi samo istinu - ko mu je ubio dijete.

"Ja se ne igram, ovo nije moja želja. Alisa nema amnezije, nikada je nije imala. Oni su danas pokušali nametnuti tezu kako Tužilaštvo nije zadovoljno vještačenjem Abdulaha Kučukalića", dodao je Memić.

Zatim je ponovio da ga je Alisa Mutap Ramić ismijavala putem društvenim mrežama.

"Ona je bila sa mojim Dženanom. Ima poruka u telefonu s kim se trebala sastati. A moj Dženan je pošao s njom da je zaštiti", rekao je Memić, koji je pozvao Alisu da se obrati novinarima.

Podsjetimo, ekipa portala Radiosarajevo.ba snimila je scenu koja je nastala nakon što je Arijana Memić, kćerka Muriza Memića, pokušala postaviti nekoliko pitanja Hasanu Dupovcu.

Nakon toga došlo je do verbalnog sukoba koji je trajao nekoliko sekundi, prije nego što su Davor Dragičević i Arijana Memić uspjeli razdvojiti.

Pogledajte šta se dešavalo ispred suda BiH:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije