Konačno / Pogledajte aplikaciju za COVID-19 u BiH: Svi podaci na jednom mjestu

22. 12. 2020. u 15:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Pandemija COVID-19 suočila je vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini s jedinstvenim nizom izazova koji su ukazali na nedostatak multisektorskog pristupa pri upravljanju katastrofama.

U cilju prevazilaženja nedostataka, kroz saradnju Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i uz tehničku i finansijsku podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) uspostavljena je web stranica koja pruža objedinjene informacije vezane za COVID-19 pandemiju, saopćeno je danas.

Na ovom LINKU dostupan je interaktivni pregled broja COVID-19 zaraženih, testiranih, oporavljenih i umrlih osoba, informacije o graničnim prijelazima, upute za putovanja, donesene odluke na svim nivoima vlasti i aktuelnosti vezane za COVID-19.

Ova web stranica će se svakodnevno ažurirati sa aktuelnostima.

"Web stranica je uspostavljena na bazi međusektorske saradnje tri ministarstva i predstavlja važan segment kako bi javnost bila pravovremeno informisana", navode iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA