Podržan budžet institucija BiH: Koliko će to političari moći trošiti u 2017.

Fena
Podržan budžet institucija BiH: Koliko će to političari moći trošiti u 2017.
Na danas održanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poslanici ovog doma odlučivali su o Prijedlogu zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za narednu godinu.

Tačnije, danas je upriličeno drugo čitanje ovog Prijedloga zakona, a poslanici Predstavničkog doma PSBiH podržali su prijedlog, no bez usvajanja ijednog amandmana na ovaj zakon.

Ako se podsjetimo, Predsjedništvo BiH je u novembru utvrdilo ovaj Prijedlog zakona i dostavilo ga je u parlamentarnu proceduru, te su u ovaj zakon pored prihoda u iznosu od 950.000.000 KM za finansiranje institucija uključeni i prihodi za servisiranje vanjskog duga u iznosu od 1.011.157.177 KM.

Pored ovog Prijedloga zakona, na današnjoj sjednici podržan je i izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH, a u vezi sa revizijom izvršenja državnog budžeta z aprošlu godinu, kao i pojedinačni revizorski izvještaji za 73 bh. institucije.

Od ukupnog broja revidiranih institucija, pet je dobilo mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje, jedno mišljenje s rezervom, 67 je dobilo pozitivno mišljenje, a od toga 40 pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje.

Podržan je i Izvještaj o izvršenju budžeta za 2015. godinu te je data saglasnost za ratificiranje deset međunarodnih sporazuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije