Zbog mitinga podrške Alepu prekinuta i sjednica u Parlamentu FBiH

Fena
Zbog mitinga podrške Alepu prekinuta i sjednica u Parlamentu FBiH
FOTO: Fena / Ilustracija
Iako je danas trebala da bude završena, sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je popodne i naredno zasjedanje zakazano je za utorak.

Predsjedavajući ovog doma Edin Mušić izjavio je da je razlog prekidanja sugestija većih broja poslanika rukovodstvu ovog Doma da se žele pridružiti mirnoj šetnji u Sarajevu, tačnije skupu mira i podrške Alepu i narodu Sirije.

Ovaj prijedlog je rukovodstvo uvažilo i sjednica je prekinuta nakon okončanja poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o osiguranju, te je najavljeno da će se o tom aktu poslanici izjasniti u utorak, prije početka naredne sjednice Doma.

Podsjećamo, sarajevski miting podrške počeo je u 15 sati, a završen je 55 minuta kasnije na Trgu djece Sarajeva, gdje je veliki broj građana glavnog grada BiH danas poslao poruku mira u svjetlu posljednjih dešavanja u sirijskom gradu Alepu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije