Gotov sarajevski miting podrške Alepu: Mir nije sve, ali bez mira sve je ništa

Radiosarajevo.ba, Fena
Gotov sarajevski miting podrške Alepu: Mir nije sve, ali bez mira sve je ništa
U samom centru glavnoga grada Bosne i Hercegovine završen je miting podrške pod nazivom "Sarajevo - metropolama svijeta za Alep i Siriju", na kojem se danas okupio izuzetno veliki broj građana.

U ovim trenucima još uvijek se nekoliko sporadičnih grupa građana s transparentima nalazi na Trgu djece Sarajeva, ali miting je zvanično završen pet minuta prije 16 sati, čime se Sarajevo i zvanično pridružilo velikom broju gradova koji su ovih dana pružali podršku Alepu i Siriji.

Osim građana, mitingu podrške prisustvovali su i predstavnici kulturnih udruženja, organizacija civilnog društva, akademske i vjerske zajednice, a osnovna poruka je bila da "Mir nije sve, ali bez mira sve je ništa".

Tim povodom građanima se obratio i gradonačelnik Grada Sarajeva, Ivo Komšić, koji je kazao da ovaj grad zna šta je ratna patnja, ubijanje i glad.

"U Sarajevu je ubijeno više od hiljadu djece, mi imamo pravo da dignemo glas protiv ubijanja civila", poručio je Komšić.

Predsjednik HKD "Napredak" Franjo Topić također je pozvao na spašavanje Alepa i drugih sirijskih gradova, poručivši da ratnicima u toj zemlji ništa ne znači njeno bogatstvo i da ga uništavaju.

"Rat je gomila nepravde i laži. Sjećamo se kako je kad vapaji ne nailaze na razumijevanje", istakao je Topić, dodavši da nema svetog rata, nego da ima samo sveti mir i da se za njega potrebno zalagati.

Mitingom podrške Sarajevo se priključilo aktivnoj svjetskoj kampanji #StandWithAleppo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije