Počinje suđenje Dragičeviću po tužbi Lukača za klevetu

0
Radiosarajevo.ba
Počinje suđenje Dragičeviću po tužbi Lukača za klevetu
Arhiv / Davor Dragičević

Pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci bit će održano danas pripremno ročište po tužbi protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, koju su zbog klevete podnijeli Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum.

Ovo je potvrdio advokat tuženog za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Tužbu su 2018. godine pokrenuli Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, njegov savjetnik i bivši načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet u ovom ministarstvu Ilić te Ćulum, bivši direktor Policije RS, a sada direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U zajedničkoj tužbi koju su podnijeli protiv Dragičevića, njih trojica od oca ubijenog Davida Dragičevića po osnovu nadoknade zbog klevete traže ukupan iznos od 24.000 KM, svaki po 8.000 KM.

Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je on u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjoj Luci gdje su održavani skupovi “Pravde za Davida”, tada pod vodstvom Davora Dragičevića, u kojima ih je, navodi se u tužbi, prozvao da su “saučesnici u ubistvu njegovog sina”, piše BIRN BiH.

U ovom sudu posljednjih nekoliko mjeseci ne dozvoljavaju prisustvo javnosti na ročištima, uz obrazloženje da su u toku pojačane mjere zbog pandemije koronavirusa.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

Okružno tužilaštvo Banja Luka je u junu 2018. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. lica zbog ubistva Davida Dragičevića.

Istraga do sada nije dala rezultate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije