Počeo sastanak kod Dodika u Istočnom Sarajevu: Pogledajte ko je sve došao

Radiosarajevo.ba
Počeo sastanak kod Dodika u Istočnom Sarajevu: Pogledajte ko je sve došao
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Počeo sastanak u Istočnom Sarajevu

Predstavnici bh. entiteta RS koji rade u državnim institucijama počeli su pristizati u Administrativni centar Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Podsjećamo, prema najava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu trebao bi se održati konsultativni sastanak.

Istočno Sarajevo: Političari i funkcioneri iz RS danas na konsultacijama kod Dodika

„Razmatrat će se dalji koraci u vezi sa neučestvovanjem u donošenju odluka i na nižim organima BiH. Ustavno pravo srpskih predstavnika je da glasaju za i protiv, ali da ostaju u institucijama BiH“, najavio je Dodik.

Brojne novinarske ekipe prisutne su ispred zgrade, a među onima koji su već stigli je i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac (SNSD), ali i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Milan Tegeltija. Sastanku kod Dodika odzvao je se i predsjednik Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) Branko Petrić, ali i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.  

Zanimljivo je da predsjednici opozicionih stranaka SDS i PDP, Mirko Šarović i Branislav Borenović, neće se odazvati sastanku koga je u Istočnom Sarajevu sazvao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, tvrdi Srpskainfo.

„Stav je da nema potrebe da im Dodik govori kako da se ponašaju u institucijama BiH“, tvrdi izvor iz opozicije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije