BiH / Dušanka Majkić uprkos blokadi putuje u Beč o državnom trošku

20. 02. 2020. u 07:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 627

Predstavnici iz RS-a, kao što znate, odlučili su nedavno da će blokirati rad državnih institucija.

"Motiv" njihove odluke bila je odluka Ustavnog suda Bosne i hercegovine koji je osporio dijelove RS-ovog Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Odluka Suda izazvala je brojne reakcije, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je i "RSexit" (njegov naziv za otcjepljenje RS-a), a u Narodnoj skupštini ovog entiteta izglasano je da će se suzdržati od odlučivanja.

No, ovo suzdržavanje ne ide im baš "glatko". 

Naime, pored toga što sjede u Parlamentu BiH i glasaju (uglavnom protiv, ali ipak glasaju - dakle, odlučuju, op.pr.), Dodik je jučer odlučivao i na sjednici Predsjedništva, a redovno uzimaju  i obilne mjesečne plate od iste države koju bi da sruše...u biti, "državna para" im je najmanje mrska od svega što nosi prefiks bosansko, a najnoviji dokaz stiže nam u obliku Dušanke Majkić.

Jučer je na internet stranici Parlamenta BiH objavljena informacija da će Dušanka Majkić (SNSD) učestvovati na 19. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE), koje će se 20. i 21. februara održati u Beču.

Najava putovanja na internet stranici Parlamenta BiH - undefined

Foto: Screenshot: Najava putovanja na internet stranici Parlamenta BiH

Podsjećamo, da je upravo Dušanka Majkić kao dugogdišnji funkcioner SNSD-a još 2015. godine naplatila iz državnog budžeta otpremninu zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju u iznosu od 25.492,66 hiljada KM, te nastavila obnašati različite političke funkcije.

Brojne su se reakcije na ovu informaciju pojavile na društvenim mrežama, a među njima je i ona dugogodišnjeg novinara Bore Kontića. Naime, Kontić je se na svom Twitter profilu osvrnuo se na blokadu državnih institucija od strane političkih predstavnika iz RS.

„Dušanka Majkić sutra putuje u Beč na 19. zimsko zasjedanje PSOSCE-a (ma šta to značilo). Hrabro krši partijsku odluku o blokadi BiH“, napisao je Kontić.

Kontić je se u odvojenoj Twitter objavi zapitao „da li će Dušanka Majkić u Beču trknuti do stana svog partijskog druga?“. Uz ovu objavu priložio je i fotografiju na kojoj se vidi izvod iz imovinskog kartona Nikole Špirića (SNSD), te navodi se na njegova kćerka Jovana posjeduje stan upravo u Beču.

„Zaliti cvijeće (plastično oprašiti), promijeniti gumicu na česmi u kupatilu, provjeriti da li prozor u spavaćoj dihtuje. Toliko posla a tako malo vremena!!!“, napisao je Kontić.

Dakle ovaj primjer još jedan je dokaz da političarima iz RS, uprkos blokadi, nimalo nije mrsko putovati o državnom trošku...


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA