Počela redovna sjednica SDA, evo ko je sve došao

9
Radiosarajevo.ba
Počela redovna sjednica SDA, evo ko je sve došao
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Redovna sjednica SDA

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) će na sjednici, koja je počela u Sarajevu, razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, obilježenoj odlukama visokog predstavnika i reakcijama u RS-u.

Kazao je to novinarima prije početka sjednice predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Dodao je da će biti razmatrana i određena unutarstranačka pitanja, "uvođenje nekih povjereništava, dovršetak procesa rekonstukcija kantonalnih odbora".

Redovna sjednica SDA - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Redovna sjednica SDA

Na komentar šta očekuje od dolaska novog visokog predstavnika te kako će se razviti situacija u RS-u kaže da u prvih mjesec dana neće biti ništa posebno, a onda će se političari iz RS-a neumitno sudariti s institucijama Bosne i Hercegovine, predstavnicima međunarodne zajednice, PIC-om i OHR-om, i kako ne vjeruje da bi u tom sudaru mogli nadjačati.

"Nadam se da će odustati prije smjena", izjavio je on.

Na sjednici je je bio i Adil Osmanović, potpredsjednik SDA, koji je kazao kako "BiH ne bi trebale izmjene i dopune zakona da su državne institucije jače".

“Ponašanje Milorada Dodika zadnjih godina i drugih funkcionera iz RS je zbog toga što imamo slabe institucije BiH, prije svega Tužilaštva BiH. Kada bismo imali Tužilaštvo na visini zadatka sigurno ne bi trebale ni ove izmjene i dopune zakona koje je Inzko povukao. Ukoliko ne budu na visini zadatka države institucije, očekuje se potez OHR-a. A on je usmjeren ka tome da radi na jačanju institucija, prije svega onih koje se zalažu za vladavinu prava”, rekao je Osmanović. 

Redovna sjednica SDA - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Redovna sjednica SDA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije