! / Izetbegović ugostio ministra za islamska pitanja Saudijske Arabije

27. 07. 2021. u 15:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 192

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Kraljevine Saudijske Arabije, koju je predvodio ministar za islamska pitanja, dawe i upute Kraljevine Saudijske Arabije Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije dobri i prijateljski, te da postoji obostrani interes da se takvi odnosi očuvaju i dalje unapređuju.

Ministar Al-Sheikh je, prenoseći pozdrave saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda i princa Mohammeda bin Salmana, pohvalio napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u proteklom periodu.

Posebno je istaknuo značaj pomirenja u Bosni i Hercegovini, kao i privredne potencijale i postojanje interesa među investitorima iz Kraljevine Saudijske Arabije za korištenje tih potencijala i razvijanje ekonomske saradnje.

Konstatirano je da je u posljednjim godinama primijetan povećan broj turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, te da postoje pretpostavke za dalje unapređenje saradnje u oblasti turizma.

Izetbegović se zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na podršci koju je u proteklom periodu pružala Bosni i Hercegovini i zamolio ministra Al-Sheikha da prenese pozdrave i selame kralju Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu i princu Mohammedu bin Salmanu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)