Bisera Turković: Apsolutna je laž da sam stopirala nabavku vakcina iz Katara

6
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković: Apsolutna je laž da sam stopirala nabavku vakcina iz Katara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

"Apsolutna je laž pojedinih medija da sam stopirala nabavku vakcina iz Katara. Autori te apsurdne klevete će se suočiti sa tužbom."

Izjavila je ovo danas ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, reagiravši tako na današnju informaciju portala Inforadar.

Naime, ovaj izvor danas je objavio informaciju kako će bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uskoro otići na poziciju ambasadora u Kataru, a nakon što je Haris Lukovac, dvije godine prije okončanja mandata podnio ostavku na ambasadorsku dužnost i prije četiri dana se vratio u Sarajevo.

Inforadar je ustvrdio kako je Lukovca na ovu odluku navela ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković. Problem je, pišu dalje, "izbio nakon što je Lukovac s katarskim vlastima dogovorio i obezbijedio veliku količinu vakcina za BiH (prije nekoliko mjeseci), ali je ministrica Turković ovaj aranžman neshvatljivo zaustavila, obrazlažući da našoj državi te vakcine nisu potrebne."

Ipak, ministrica Turković kategorično odbacuje ove tvrdnje.

"Održala sam više od 30 sastanaka i razgovora sa svjetskim zvaničnicima na temu vakcina", navodi ona, pa zaključuje:

"1,6 miliona isporučenih doza potvrđuje da se naš rad isplatio!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije