Peđa Kojović o broju ostvarenih mandata u Mostaru

2
Radiosarajevo.ba
Peđa Kojović o broju ostvarenih mandata u Mostaru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Peđa Kojović

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović kazao je da su očekivali šest ili sedam mandata i dodao je da to sada postaje stvarnost, a prema trenutnim podacima BH blok ima sedam mandata.

"Interesantno je da smo sada od ljudi koji su izdajice, postali poželjan koalicioni partner. Mi smo u poziciji da držimo prevagu između ova dva bloka i sasvim je sigurno kada budemo imali tačne brojeve mandata donijeti odluku koja je najbolja za građane Mostara", rekao je Kojović.

Odluka o koaliciji bit će isključivo odluka BH bloka, poručio je Kojović za N1.

"Mi smo i prije podlagali Mostar kao građanski koncept, koncept za koji se zalažemo za cijelu BiH. Ako Mostar ima namjeru da prati put BiH u EU morat će da mijenja svoj statut", kazao je on.

Na nepravilnosti i incidente koji su se dešavali tokom izbornog dana, predsjednik Naše stranke kaže da je sutra dana kada će njihovi pravnici početi sa procesima i vidjet će šta dalje raditi.

"Želim da se zahvalim Mostarcima i Mostarkama. Mislim da ovu zemlju čekaju velike promjene. Shvatam da ovo nije kraj nacionalizma, ali ovo je jedan dobar početak", zaključio je Kojović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije