BH blok: SDA ima više kriminalnog nego državotvornog djelovanja

Radiosarajevo.ba
BH blok: SDA ima više kriminalnog nego državotvornog djelovanja
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Predrag kojović i Nermin Nikšić

Povodom pokretanja istrage zbog sumnje da su Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović počinili krivično djelo trgovine utjecajem, oglasio se BH blok.

Podsjećaju da su lideri BH bloka Predrag Kojović i Nermin Nikšić bili ti koji su u martu ove godine podnijeli krivičnu prijavu protiv pomenute trojice.

“Iako se SDA svojski trudila da raznim aferama zasjeni ovaj slučaj trgovine uticajem, to im nije pošlo za rukom. Nisu ga zaboravili ni javnost ni pravosudni organi. Podsjećamo da je Asim Sarajlić uz odobravanje vrha SDA napustio sve pozicije u stranci čime su i stranka i on priznali autentičnost snimka, koji je i jedan od ključnih dokaza u ovome slučaju. Time su priznali i Sarajlićevu političku kompromitiranost, saopćeno je. 

Unatoč tome, kako dalje navode u saopćenju, Asim Sarajlić je ostao delegat SDA u Domu naroda PSBiH čime je ta stranka pokazala da joj, dok pokušava zaštititi vlastiti ugled, do ugleda države nije stalo jer čvrsto stoji iza takvih kadrova na državnom nivou.

"Također, i sam Bakir Izetbegović u javnosti je pokušao minimizirati ovo krivično djelo. Uz sve ostale afere, koje su se dešavale i prije i poslije, nema sumnje da u SDA ima više kriminalnog nego državotvornog djelovanja. Zbog navedenog, pozdravljamo početak istrage i želimo što skoriji sudski epilog ovog slučaja te davanje pravnog legitimiteta istini koju svi znamo.”. poručuju iz BH Bloka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije