BH blok: Bit ćemo ključ formiranja vlasti u Mostaru

4
Radiosarajevo.ba
BH blok: Bit ćemo ključ formiranja vlasti u Mostaru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / BH blok

Optimizam vlada u izbornom štabu BH bloka u Mostaru.

Šefica izbornog štaba BH Bloka Lana Prlić na konferenciji za medije rekla je da BH Blok vodi u područiju Stari Grad na osnovu malog uzorka prebrojanih glasova.

"Ovo su još uvijek preliminarni rezultati. U svakom momentu može se nešto promijeniti, trendovi su isti. Zbog kompleksnosti sistema ne možemo dobiti brže rezultate. Zadovoljni smo trendom jer ispunjava naš cilj, a to je da budemo odlučujući faktor u formiranju gradskog rukovodstva i izmjenama Statuta Grada Mostara", rekla je Prlić.

Tarik Tanović, predsjednik GO Naše stranke zahvalio se građanima na izlaznosti.

"Nadam se da će se ove promjene prenijeti i u 2022. Jasno je da BiH ima svoj građanski pravac. Zahvaljujem se građanima na ovakvoj izlaznosti. Očekivali smo da to bude trend u cijeloj državi", kazao je Tanović.

Upitan da prokomentira to što Koalicija za Mostar očekuje podršku od BH Bloka, Tanović je rekao:

"Ne postoji saglasnost i odredili smo se prema građanskoj orjentaciji.. Onaj ko je bio dio problema ne može biti dio rješenja".

Arman Zalihić iz SDP-a je istakao da na osnovu 20 do 30 posto prebrojanih uzoraka pokazuje da će BH blok biti ključ formiranja vlasti u Mostaru.

"Sada smo na sigurnih pet vijećnika i taj broj može samo rasti. Rano je pričati o koalicijama.  Očekujemo još 4.000 listića iZ dijaspore, to je važan utjecaj na konačne rezultate. Kad sve to prođe bit ćemo pametniji", dodao je Zalihić.

Dodao je da sigurno u koalicije neće ulaziti na osnovu nečijeg imena već na osnovu reformi i djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije