Patriotska liga Nevesinje: Ni pedlja ove zemlje mirno nećemo predati

7
Radiosarajevo.ba
Patriotska liga Nevesinje: Ni pedlja ove zemlje mirno nećemo predati
Foto: Patriotska liga / Patriotska liga Nevesinje

Skupština Patriotske lige Nevesinje na sjednici održanoj jučer usvojila je zaključak u kojem su jasno poručili svim onim koji govore o mirnom razlazu države Bosne i Hercegovine i odvajanju dijela njene teritorije, da im niko ne brani da mirno odu gdje god žele, "samo pedlja zemlje, koja je i bošnjačka koliko i njihova, mirno odnijeti neće", potvrđeno je danas iz ove organizacije.

Sa sjednice, kojoj su prisustvovali i predstavnici organizacija koje okupljaju Bošnjake Nevesinja i istočne Hercegovine, poručili su da će neumorno braniti sve tekovine Armije Republike Bosne i Hercegovine, državni integritet, suverenitet i njenu nazavisnot na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.

Članovi Skupštine zatražili su od rukovodstava Opštine Nevesinje i Gradske uprave Mostara da isprave diskriminacije kod upošljavanja kadrova mlađeg naraštaja.

"Ovaj proces teče samo u pravcu Nevesinje – Mostar, što, nažalost, nije slučaj u obrnutom smjeru Mostar-Nevesinje", navodi se u saopćenju, čime zapravo ukazuju na činjenicu da demobilisani borci Vojske RS-a, koji su rat proveli u Nevesinju mogu dobiti posao u Mostaru, dok potomci pripadnika Samostalnog bataljona "Nevesinje ", koji je dao veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine nemaju takav tretman niti u Mostaru, niti u Neveisnju.

Skupština je donijela i niz drugih odluka među kojima je i opredijeljenost kulture sjećanja na poginule borce A RBiH kao i na nedužno ubijene civilne žrtve rata tokom protekle agresije.

Podsjetili su da je u Nevesinju ubijeno 10 posto od ukupnog bošnjačkog stanovništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije