Problemi u Našoj stranci? Brčić otkrila šta se događalo u ovoj partiji

6
Radiosarajevo.ba
Problemi u Našoj stranci? Brčić otkrila šta se događalo u ovoj partiji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Naša stranka

Lejla Brčić, ministrica pravde i upravde u Kantona Sarajevu, članica Naše stranke, nedavno je saopćila kako je podnijela ostavku na ovu poziciju "iz privatnih razloga". 

Na poziciji ostaje do kraja maja, a Naša stranka, kojoj ova pozicija pripada, već provodi razgovore s potencijalnim kandidatima.

U Danu uživo na N1 danas je, između ostalog, govorila o unutrašnjim odnosima u Našoj stranci.

Naime, već neko vrijeme kruže glasine kako se ova stranka podijelila na dva tabora. Jedan čine Predrag Kojović i Edin Forto, a u drugom Sabina Ćudić i Srđan Mandić.

Komentirajući priče da u Našoj stranci postoje “dvije stranke”, kazala je kako su prije dvije ili tri sedmice imali širi sastanak kojem su većinom prisustvovali članovi Predsjedništva stranke na kojem je razgovarano o strateškim ciljevima.

Lejla Brčić  - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Lejla Brčić

Istakla je kako imaju međuljudske odnose bolje nego ikada.

Postojala su neka neslaganja koja se se sada iskristalisala. Imali smo, da tako kažem, intervenciju gdje smo jedni s drugima vrlo otvoreno porazgovarali", otkrila je Brčić.

Što se tiče koalicionih odnosa, dodala je, "ja sa svoje strane mogu reći da imamo jako dobru atmosferu i unutar Vlade".

"Jedina težina su okolnosti u okviru kojih radimo. Uglavnom se bavimo pandemijom s ekonomskog i zdravstvenog aspekta, što je neke druge aktivnosti Vlade potisnulo", kazala je Brčić.

Kompletan razgovor čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije