Naša stranka razmatra kandidate koji će naslijediti Lejlu Brčić u Vladi KS

2
Radiosarajevo.ba
Naša stranka razmatra kandidate koji će naslijediti Lejlu Brčić u Vladi KS
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Peđa Kojović

Nakon što je ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić jučer iznenada saopćila da podnosi ostavku iz privatnih razloga, Naša stranka se dala u potragu za novim kadrovskim rješenjem na ovoj poziciji.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, stranka koja je dio vladajuće većine u KS razmatra potencijalne kandidate za ministarsku funkciju, no zasad se o imenima ne govori.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kratko je kazao za naš portal da još uvijek nema informacija o opcijama za budućeg ministra ili ministricu pravde i uprave KS.

Ministrica Brčić pozvala je medije i predstavnike političkih stranaka da ovu odluku ne politiziraju.

"Istovremeno, a iz razloga privatne prirode, obavještavam javnost da podnosim ostavku na poziciju ministrice pravde i uprave KS. Najiskrenije molim predstavnike medija, a posebno predstavnike političkih stranaka da se poštuje moje pravo na privatnost i ova odluka ne politizira.

Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu. U uspjeh ne sumnjam! Ostajem aktivna u Našoj stranci", poručila je Brčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije