Naša stranka: Odlazak Lejle Brčić je gubitak i za Vladu KS i za građane

5
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Odlazak Lejle Brčić je gubitak i za Vladu KS i za građane
Foto: Naša stranka / Ministrica Lejla Brčić

Povodom ostavke Lejle Brčić, ministrice pravde u Vladi Kantona Sarajevo, oglasila se Naša stranka koja ju je i imenovala na tu poziciju.

“Odlazak Lejle Brčić iz Vlade KS je gubitak i za Vladu i za građane. Rijetko se sreće toliko stručna, odlučna i principijelna osoba. Ostavka je motivirana privatnim razlozima i, na žalost, na promjenu te odluke ne možemo utjecati niti je problematizirati“, kazali su iz Naše stranke.

Što se tiče njenog rada na poziciji ministrice pravde, poručuju da su joj se dužni zahvaliti na izuzetnom jačanju ugleda Naše stranke i vraćanju povjerenja u institucije Kantona i, generalno, sistem.

„Kapacitiranjem Ureda za borbu protiv korupcije u okviru Vlade Kantona Sarajevo započeta je institucionalna borba protiv korupcije, što je prepoznala i međunarodna zajednica. Usvajanjem Zakona o porijeklu imovine i uspostavljanjem registra imovine olakšano je uočavanje i prijava korupcije. Današnjim usvajanjem Nacrta Zakona o sprječavanju nepotizma i stranačkog upošljavanja ministrica Brčić ispunila je još jedno obećanje aktuelne vlasti. Podizanjem optužnice protiv Ravnogorskog pokreta pokrenuta je sudska bitka protiv fašističkih organizacija“, kažu u Našoj stranci.

Njen utjecaj na politički život u BiH s ovom ostavkom, ističu, neće prestati.

„Kroz politički rad u Našoj stranci mi ćemo nastaviti slušati njene savjete i implementirati njene prijedloge. Žao nam je što neće dalje biti ministrica, a istovremeno se radujemo zajedničkom radu kroz stranku a za dobrobit svih nas”, zaključuju iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije