Ministrica pravde i uprave Lejla Brčić podnijela ostavku

6
Radiosarajevo.ba
Ministrica pravde i uprave Lejla Brčić podnijela ostavku
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Lejla Brčić

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić saopćila je danas da podnosi ostavku iz privatnih razloga.

Javnost je obavijestila putem svog Facebook profila.

Njenu obavijest prenosimo u cijelosti.

"Danas je napravljen još jedan veliki iskorak u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo i Skupština KS je usvojila nacrt Zakona o zabrani nepotizma i sprječavanju stranačkog zapošljavanja!

Sigurna sam da će u toku trajanja javne rasprave sasvim sigurno zakon biti unaprijeđen i da ćemo u konačnici imati propis koji će doprinijeti jačanju javne uprave i vraćanju povjerenja javnosti u javnu službu. Ponosna sam na Vladu i na vrijedne službenike Ministarstva pravde i uprave koji su iznijeli ovaj proces. Hvala zastupnicima i zastupnicama koji su podržali nacrt!

Istovremeno, a iz razloga privatne prirode, obavještavam javnost da podnosim ostavku na poziciju ministrice pravde i uprave KS.

Najiskrenije molim predstavnike medija, a posebno predstavnike političkih stranaka da se poštuje moje pravo na privatnost i ova odluka ne politizira. Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu. U uspjeh ne sumnjam!

Ostajem aktivna u Našoj stranci", napisala je Brčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije