Parlament FBiH: DF traži da Novalić, Milićević i Drljača daju ostavke

0
M. R. S.
Parlament FBiH: DF traži da Novalić, Milićević i Drljača daju ostavke
Foto: Screenshot / Sabina Ćudić

Predstavnički dom Parlamenta FBiH prije godinu dana je usvojio zaključke kojima je dao određena zaduženja Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike kako bi bilo poboljšano stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Informacija o tome šta je Ministarstvo uradilo u proteklih godinu dana na realizaciji 18 zaključaka danas je na dnevnom redu online sjednice Predstavničkog doma i u toku je rasprava o njoj.

Podsjetimo, prije godinu dana održana je tematska sjednica nakon što je Sabina Ćudić, predsjednica Kluba zastupnika Naše stranke, objavila šokantne fotografije na kojima se vide štićenici Zavoda kako su vezani za radijatore. To je izazvalo niz osuda, protesta građana...

Ćudić je danas tokom rasprave istakla da je informacija Ministarstva o realizaciji zaključaka sramna, ne samo zbog obima neizvršenosti, već i zato što je, kazala je Ćudić, niz informacija neistinito.

Ona je prije početka sjednice uputila i pismo zastupnicima, zajedno sa zaključcima.

I Klub DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH je prije početka rasprave uputio zaključak na usvajanje. Oni su predložili da Predstavnički dom pozove Fadila Novalića, premijera FBiH, Jelku Milićević, dopremijerku i ministricu finansija, te Veska Drljaču, dopremijera i ministra rada i socijalne politike, da podnesu ostakve.

"Predstavnički dom Parlamenta FBiH je na svojoj 16. redovnoj sjednici razmatrao informaciju o stepenu realizacije zaduženja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. Izneseni argumenti i stavovi tokom diskusije upućuju na ocjenu da zadužena ministarstva nisu na potreban način odgovorila na postavljene zahtjeve", navedeno je, između ostalog, u predloženom zaključku DF-a.

Najodgovornijim za to se, nadalje, smatraju Novalić, Drljača i Milićević, te su predloženim zaključkom pozvani na ostavke zbog nepostupanja ili površnog postupanja po zahtjevima navedenim u zaključcima Parlamenta FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije