Pao dogovor Dodika i Šarovića: Idu zajedno na izbore - u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Pao dogovor Dodika i Šarovića: Idu zajedno na izbore - u Mostaru
Foto: Blic.rs / Dodik i Šarović

Lideri SDS-a i SNSD-a Mirko Šarović i Milorad Dodik potpisali su Sporazum o formiranju koalicije „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ o zajedničkom nastupu i formiranju jedinstvene liste za lokalne izbore u Mostaru.

Kako je istakao Šarović, ovakvim nastupom se stvara mogućnost "izbora legitimnih predstavnika Srba, kao jednog od konstitutivnog naroda, za učešće u Gradskoj skupštini Mostara".

Šarović je poručio da je "poput Srebrenice, Mostar važno mjesto gdje je potrebno iskazati opšti srpski interes":

"Smatram da je to opšti interes, da se uprkos nepovoljnom Izbornom zakonu koji se odnosi na izbore u Gradu Mostaru, uloži maksimalan napor kako bi se kroz jednu listu nastojalo osigurati predstavljanje interesa srpskog naroda u lokalnoj skupštini."

U Sporazumu, piše Srpskainfo, „Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar“, navodi se da je razlog formiranja koalicije osvajanje mandata odbornika u mostarskoj Gradskoj skupštini, u izbornima jedinicima: Izborna jedinica Sjever, Stari Grad, Jugoistok, Jug, Jugozapad i Zapad, te u centralnoj Gradskoj izbornoj jedinici.

Lokalni izbori u Mostaru bit će održani 20. decembra i bit će to prvi lokalni izbori u ovom gradu nakon 12 godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije