! / Majke Srebrenice: Šarović se pridružio onima koji nas ponižavaju i vrijeđaju

27. 07. 2020. u 10:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 199

Lider nekoliko političkih stranaka iz manjeg. bh. entiteta su na Palama potpisali dokument kojim se obavezuju da će pomoći, prema njihovim riječima, rješavanju statusnih pitanja stvaralaca Republike Srpske.

Među onima koji su parafirali ovaj dokument nalaze se Milorad Dodik (SNSD), Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS) te Petar Đokić (Socijalistička partija).

Interesantno je da će se sredstva izdvojiti za osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika i njegovu asocijaciju Stvaraoci Republike Srpske koja ima za cilj očuvanje sjećanja na sve one koji su stvarali RS.

Isto tako, Dodik i Šarović su se uspjeli dogovoriti, kako prenose mediji, i to da na ovogodišnjim izborima zajednički kandidat za načelnika Srebrenice ispred srpskih stranaka bude Mladen Grujičić.

Ovo je bilo dovoljno da reagiraju iz Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa iz kojeg su naveli da su se prevarili kada su pomislili da se Šarović udaljio od destruktivne politike.

"Logično je da Dodik podrži radikala Grujičića jer i sam od liberala dogurao do radikala, od lidera koji je prvi priznao genocid do strastvenog negatora. Dodik je ionako nedosljedan u svojim stavovima i često ih mijenja, pa nas ne čudi da danas podržava radikala Grujičića. Međutim, taman kad smo, kao majke koje su preživjele genocid u Srebrenici, pomislile da je Šarović lider koji se konačno distancirao od takve politike, i Šarović se pridružuje onima koji nastavljaju ponižavati i vrijeđati nas majke", stoji u pismu koje potpisuje Munira Subašić.

Ona dodaje i to kako se nastavlja negirati genocid, vrijeđati majke, pored mezarja u Potočarima pjevati provokativne pjesme, pozivati na ponovni pokolj i još mnogo toga.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA