Panika među zatvorenicima u KPZ Foča zbog koronavirusa

Radiosarajevo.ba
Panika među zatvorenicima u KPZ Foča zbog koronavirusa
/ KPZ Foča

Sarajevski advokat Duško Tomić rekao je da su ga njegovi klijenti, Franc Kos i Nenad Radinković, koji robijaju u Kazneno popravno zavodu u Foči, obavijestili "da je zavladao koronavirus među zatvorenicima, da su trojica u izolaciji, a da je većina ostalih, među kojima su i oni u neprestanom strahu“.

Tomić je za Novosti kazao da mu je Radinković, koji čeka odlazak u novosadski zatvor, rekao da "od straha nikako ne spava, da je uplašen, uznemiren, jer smatra da nije uopšte isključeno da se zaraza, u tom zavodu, proširi".

"Slično mi je rekao i Kos, moleći da intervenišem kod nadležnih zatvorskih vlasti i onih koji su im nadređeni da saznam šta se događa, kakve se mjere preduzimaju kako bi bilo zaštićeno zdravlje, ne samo mojih klijenata", rekao je Tomić.

Dodao je da je ovo veliki problem i da svi odgovorni trebaju otvoriti četvore oči, kako ljudi koji robijaju ne bi platili glavom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije