MUP KS / Paljani u centru Sarajeva provocirali i uzvikivali nacionalističke parole

16. 09. 2020. u 14:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, jutros u 3.30 sati, su uhapsili dvije osobe inicijala: V. Š. i N. M.

Kako su naveli iz MUP-a KS, V. Š. rođen 1993. godine na Palama i N.M, rođen 1997. u Novom Sadu, nastanjeni na području općine Pale, uhapšeni su jer su tokom noćnih sati počinili krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

"Isti su pomenutog dana u 2.35 sati u ulici Šenoina, općina Centar Sarajevo, u alkoholiziranom stanju, uzvikujući riječi koje izazivaju narodnosnu, rasnu i vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost, uz upotrebu fizičke snage oštetili električno brojilo na benzinskoj pumpi Energopetrol”, kao i više betonskih žardinjera", naveli su iz MUP-a KS.

O njihovom incidentu obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a V.Š. i N.M. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj na mjesta incidenta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)