MUP KS: Nijaz Tahto nije osumnjičen ni uhapšen, niti ima veze sa akcijom DAR 1

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Nijaz Tahto nije osumnjičen ni uhapšen, niti ima veze sa akcijom DAR 1
Arhiv / MUP KS-a

U cilju objektivnog, tačnog i istinitog informisanja javnosti, ali i zbog zaštite ugleda čestitih i poštenih policijskih službenika, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) saopćavaju su da su pojedini mediji izvještavajući o akciji "DAR 1" iznijeli u javnost netačne i neprovjerene informacije.

Naime,Uprava policije javnost obavještava putem zvanične web stranice i ovlaštenih lica nadležnog Odjeljenja za odnose s javnošću.

"Međutim, list "Dnevni avaz" je na svom portalu objavio, a pojedini mediji prenijeli, netačnu i neprovjerenu informaciju, da se među osumnjičenim, odnosno, lišenim slobode, nalazi i policijski službenik Nijaz Tahto, iako isti nije osumnjičen, niti je lišen slobode, te nije bio predmet bilo kakve aktivnosti u vezi sa pomenutom akcijom", navode iz MUP-a KS. 

S tim u vezi, mole medije, pogotovo one koji su prenijeli takvu informaciju, da poduzmu aktivnosti i uklone ime ovog policijskog službenika iz takvih vijesti, odnosno, upoznaju javnost da ovaj policijski službenik nije među osumnjičenim policijskim službenicima u okviru ove akcije, kao i da isti redovno obavlja svoje radne poslove i zadatke.

"Inače, radi se o vrlo profesionalnom policijskom službeniku, koji je za svoj rad više puta nagrađivan i jedne godine zajedno sa svojim kolegom proglašeni su najboljom saobraćajnom patrolom u BiH", baode iz MUP-a KS. 

Apeluju na predstavnike medija da u javnost ne iznose neprovjerene, netačne i nezvanične informacije, pogotovo u pogledu objave imena bilo koje osobe, jer time nanose štetu tim osoboma, kao što je ovom prilikom nanesena navedenom policijskom službeniku.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u potpunosti podržava svakog policijskog službenika koji svoje dužnosti obavlja u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima, te ulogom koju ovaj častan, težak i odgovoran poziv ima u našem društvu, ali isto tako iskazuje spremnost i odlučnost da se obračuna sa svim pojedincima koji na bilo koji način narušavaju ugled policije Kantona Sarajevo, te iste pozove na odgovornost u skladu sa zakonom. Koristimo priliku da se zahvalimo svim medijima koji o našim aktivnostima svakodnevno informišu javnost na tačan, provjeren i istinit način", zaključili su KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije