Oglasilo se Tužilaštvo KS nakon hapšenja 18 policajaca

Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Tužilaštvo KS nakon hapšenja 18 policajaca
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje uhapšenih policajaca u Tužilaštvo KS u akciji Dar1

U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predato je 18 policijskih službenika, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili koruptivne radnje.

"Njih 17 je osumnjičeno za primanje dara ili drugog oblika koristi i za zloupotrebu položaja ili ovlasti. Osamnaesti policajac osumnjičen je za krivična djela 'Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela' i 'Odavanje službene tajne'. Svih 18 su ispitali postupajući tužioci", kazali su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Tužioci će tokom dana odlučiti o daljnjim mjerama, odosno hoće li biti zatražen pritvor za uhapšene policajce ili neke druge mjere. Rok da se to učini ističe ok o21 sat, kada su uhapšeni i predati Tužilaštvu KS.

"Istraga se nastavlja", poručili su iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, u akciji Dar 1 uhapšeni su pripadnici Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS.

Tokom akcije je pretreseno 17 lokacija na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva.

Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom više godina počinili više od stotinu krivičnih djela primanja dara i drugih oblika koristi i djela zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Procurila su i imena uhapšenih policajaca, a navodno su u pitanju: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević. Jutros je uhapšen i N. K.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije