Otkriveno kako je "palo" 17 uhapšenih saobraćajnih policajaca?

Radiosarajevo.ba
Otkriveno kako je "palo" 17 uhapšenih saobraćajnih policajaca?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje uhapšenih policajaca u Tužilaštvo KS u akciji Dar1

U policijskoj akciji Dar1, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije, slobode je lišeno 17 saobraćajnih policajaca.

Oni su već duži vremenski period uzimali novac za oprost saobraćajnih kazni i prekršaja.

Kako saznaje Novinska agencija Patria, OSA je ozvučila policijske automobile kako bi prikupili saznanja o krivičnim djelima saobraćajnih policajaca, s obzirom na to da MUP nema takve mogućnosti za provođenje posebnih istražnih radnji takve vrste.

Kako smo već pisali, iz Tužilaštva KS naveli su da preduzimaju mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBIH (Zloupotreba položaja ili ovlasti).

"Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Slobode je lišeno 17 policijskih službenika i nad istima se provodi kriminalistička obrada. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Procurila su i imena uhapšenih policajaca.

Navodno su jutros uhapšeni Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Pogledajte njihovo privođenje u Tužilaštvo KS:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije