Pad temperature za 20 stepeni u samo 48 sati: Meteorolozi najavili snijeg, evo kad će pasti

1
Radiosarajevo.ba
Pad temperature za 20 stepeni u samo 48 sati: Meteorolozi najavili snijeg, evo kad će pasti
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Travnik

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -3 stepena, Bjelašnica i Zenica -2, Tuzla -1, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 0, Bihać i Drvar 1, Ivan Sedlo 2, Gradačac 4, Široki Brijeg i Stolac 5, Livno i Mostar 6, Trebinje 7, Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, uglavnom tokom noći na četvrtak. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak su izgledni i jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14 stepeni.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Njviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

Nastavlja se period promjenljivih i lošijih biometeoroloških prilika. Prvi dio dana će biti ugodniji, u poslijepodnevnim i večernjim satima opšta slika će se pogoršati. Jačanje južine i natprosječna toplina, također će negativno djelovati na hronične bolesnike. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, malaksalost, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, problemi sa snom.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak kiša uglavnom u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postupno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od 8 do 14 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu može pasti i malo kiše, a u centralnim i istočnim područjima i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu do 7 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije