Pacijente u Domu zdravlja KS nema ko da vozi: Posuditi vozače ili zaposliti nove?

0
N. Ka.
Pacijente u Domu zdravlja KS nema ko da vozi: Posuditi vozače ili zaposliti nove?
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Gužve ispred domova zdravlja

Nezavisna skupštinska komisija za praćenje situacije u zdravstvenom sistemu Kantona Sarajevo izazvane pandemijom koronavirusa, u sastavu Elmedin Konaković, Igor Stojanović, Neira Dizdarević i Zvonko Marić, posjetila je danas menadžment JU Dom zdravlja KS.

Za vrijeme sastanka u prostorijama kriznog štaba, komisija, koja je formirana u ime Skupštine KS, upoznata je sa svim problemima s kojima se na terenu susreću zdravstveni profesionalci ustanove.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio član Komisije Zvonko Marić i zastupnik (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo, stanje u domovima zdravlja KS je dosta teško, veliki broj vozača zaražen je koronavirusom ili je na bolovanju, zbog čega je njihov rad otežan, pacijente nema ko da prevozi.

"Domovi zdravlja su limitirani, što nam je i potvrdio direktor Muhamed Ahmić - 12 vozača je zaraženo i još šest ih je na bolovanju. 

Direktor Ahmić je inicirao da se možda od Centrotransa i GRAS-a zatraži posudba vozača ili da se omogući zaposlenje novih, što bi pomoglo da se ova situacija premosti", rekao je Marić.

Zvonko Marić - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Zvonko Marić

U razgovoru je definirano da će Komisija pomoći JU Dom zdravlja KS u svim segmentima koji mogu unaprijediti i olakšati borbu zdravstvenih profesionalaca protiv koronavirusa, a govorilo se i o novim tehničkim rješenjima s kojim bi se u perspektivi smanjile gužve i pritisak na COVID centar i ambulante.

Članovi komisije zaključili su da je uz deficit kadra, najveći problem nedostatak telefonskih linija i kvalitetan kontakt s građanima Kantona Sarajevo koji su sumnjivi na koronavirus, saopćeno je iz Press službe JU Dom zdravlja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije