Dom zdravlja KS: Uz deficit kadra, najveći problem je nedostatak telefonskih linija

6
Radiosarajevo.ba
Dom zdravlja KS: Uz deficit kadra, najveći problem je nedostatak telefonskih linija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gužve ispred domova zdravlja

Nezavisna komisija za praćenje situacije u zdravstvenom sistemu Kantona Sarajevo izazvane pandemijom koronavirusa, u sastavu Dino Konaković, Igor Stojanović, Neira Dizdarević i Zvonko Marić, posjetila je danas menadžment JU Dom zdravlja KS.

Kako je saopćeno iz Press službe JUDZKSZ, za vrijeme konstruktivnog sastanka u prostorijama kriznog štaba komisija koja je formirana u ime Skupštine Kantona Sarajevo upoznata je sa svim problemima sa kojima se na terenu susreću zdravstveni profesionalci ustanove.

Generalni direktor JU Dom zdravlja KS Muhamed Ahmić govorio je o kadrovskom deficitu u vrijeme pandemije koronavirusa, a dr. Zaim Jatić, voditelj hitnih medicinskih timova porodične medicine upoznao je goste sa rješenjima koja su na početku pandemije implementirana u inreresu zaštite javnog zdravlja stanovništva, a koja su izmjenila dotadašnji rad JU Dom zdravlja KS.

"U razgovoru je definisano da će komisija pomoći JU Dom zdravlja KS u svim segmentima koji mogu unaprijediti i olakšati borbu zdravstvenih profesionalaca protiv Korona virusa, a govorilo se i o novim tehničkim rješenjima sa kojim bi se u perspektivi smanjile gužve i pritisak na Covid centar i ambulante. Članovi komisije zaključili su da je uz deficit kadra , najveći problem nedostatak telefonskih linija i kvalitetan kontakt s građanima Kantona Sarajevo koji su sumnjivi na koronavirus", saopćeno je iz Doma zdravlja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije